Mord.net - Buthler & Öhrlund

Utkom: 2007
Förlag: B. Wahlström
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-32-33416-0
Antal sidor: 439

Baksidetext: En ung flicka i Hässelby blir brutalt ihjälsjkuten av en tysk ingenjör hon aldrig träffat.

En frånskild mamma i Australien och en av topparna i Stockholms finansvärld förvandlas plötsligt till kallblodiga mördare.

Vem är den amerikanske soldaten som bryter nacken av en dataprogrammerare på färjan mellan Helsingfors och Stockholm och varför mördar en ledande politiker i Italien ägaren till ett pappersföretag i Malmö?

Världens poliskårer står maktlösa när en våg av ouppklarade mord sveper över en lång rad länder, samtidigt som internationella företag utsätts för utpressning på nätet i stor skala,

Den svenske polisen Jacob Colt arbetar med några av fallen som inträffat i Sverige och när han tar kontakt med utländska kollegor, bland dem Hector Venderaz på FBI, börjar de ana ett samband mellan de till synes godtyckliga morden.

Spåren pekar mot Ryssland där mörka krafter har byggt ett gigantiskt mordnätverk med hjälp av internet...

Mitt omdöme: En platt och osannolik bok. Att det går att bedriva utpressning med hjälp av dos attacker fungerar, men att bygga ett mordnätverk på det sätt som det beskrivs i boken finner jag vara otroligt. Det känns som att författarna inte förstår tekniken bakom internet och hittar på. Jag tror inte heller att tusen vanliga personer skulle kunna mörda utan att en enda tabbar sig eller får ångest efteråt. Att rätt poliser bara skulle råka stöta på varandra skulle kunna hända men det känns rätt uppenbart. Bakgrundshistorier till samtliga personer känns som en baksidetext till en bok. Sammanfattat och konsist. Det får inte växa fram. Sen får man aldrig reda på hur uppnystandet går till. Polisen får ett brev och sedan är det dags att slå till.

Betyg: 2

Inga kommentarer: