Begynnelse - Dan Brown

Utkom: 2017
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-0-017303-6
Antal sidor: 521

Baksidetext: Professor Robert Langdon anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att "förändra vetenskapen för alltid". Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, hävdar att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor: Varifrån kommer vi? Vart är vi på väg?

När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana.

Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Langdon befinner sig vara måltavla för en okänd fiende som inte tycks sky några medel för att förhindra att Kirsch banbrytande upptäckt når dagens ljus.

Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal flyr han mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenord som kan avslöja Kirsch hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, mörka hemligheter och religiös fanatism.

Mitt omdöme: Jag tyckte den var ganska svårläst. Men spännande mot slutet.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: