Akademimorden - Martin Olczak

Utkom: 2013
Förlag: Norstedts
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-1-305053-9
Antal sidor: 368

Baksidetext: 14 maj 2012. Svenska Akademiens ständige sekreterare skjuts till döds i Berzelii park. Mordvapnet visar sig vara en svartkrutsrevolver från 1860-talet. Dagen därpå mördas ytterligare fyra akademiledarmöter. Lika skoningslöst och utan förklaring.

De övriga ledamöterna sätts under rigorös bevakning. Men till ingen nytta. En efter en dödas de, på det ena mer häpnadsväckande sättet än det andra.

Claudia Rodriguez på riksmordkommissionen sätts på fallet, men blir snart bortkopplad. Mot uttryckliga order fortsätter hon ändå att utreda morden. Hon misstänker att ett litterärt mysterium lurar bakom de makabra dåden och tar hjälp av en gammal pojkvän, antikvariatsägaren Leo Dorfman.

Den hisnande jakten leder dem till dolda bergrum och gåtfulla skrifter som hemlighållits i över hundra år. Men för att rädda återstående akademiledarmöter - och sig själva - är tiden knapp...

Mitt omdöme: I Davincikoden-stil ploppar ett sällskap som har överlevt historien upp och börjar mörda människor. Dock är boken välskriven, men lite överdriven.

Betyg: 4,5

Inga kommentarer: