Causa mortis - Elias Palm

Utkom: 2011
Förlag: Ordfront
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-7037-573-6
Antal sidor: 341

Baksidetext: Under ett jourpass blir rättsläkare Ella Andersson utkallad av polisen till en brottsplats. En gammal kvinna har hittats knivmördad i sitt hem. Ur ett rättsmedicinskt perspektiv verkar utredningen vara enkel, men efter obduktionen inser Ella att hon måste omvärdera sina slutsatser. Kanske finns det en annan förklaring till dödsfallet.

Genom ett konsultuppdrag för en internationell organisation dras Ella även in i en större härva där trådarna löper ända tillbaka till andra världskrigets koncentrationsläger. Hennes bedömningar tycks tillmätas enorm betydelse av flera okända parter - samtliga beredda att gå mycket långt för att nå sina mål. Ella tvingars därmed inse att hennes anonyma tillvaro vid obduktionsbordet är slut och att hon inte längre är den som observerar. Nu är det hon som är iakttagen.

Mitt omdöme: Boken börjar med en händelse och hoppar sedan tillbaka i tiden. Detta är en ganska vanlig berättelseform. Men här kommer historien inte ifatt förrän i slutet av boken, vilket gör att man har glömt början. Detta gjorde att jag fick känslan av att, har inte detta hänt tidigare. Också mycket beskrivande istället för berättande.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: