Mellan rött och svart - Jan Guillou

Utkom: 2013
Förlag: Piratförlaget
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-642-0413-4
Antal sidor: 431

Baksidetext: Första världskriget är förbi. Återhämtningen till ett bättre liv tar sin tid men snart råder optimism och framåtanda, inte minst i det moderna drömsamhället Saltsjöbaden hos den växande släkten Lauritzen. Tillsammans med sina båda bröder har Lauritz, den äldste av dem, givit sig in i byggbranchen. De vill lägga grunden till en ny värld.

Brodern Oscar ansvarar för Lauritzenföretagens filial i Berlin och skapar högfunktionella tyska bostadsområden, allt enligt den nya arkitekturen. Även den tredje brodern, Sverre, befinner sig i Berlin. Med sin entusiasm röner han stora framgångar som en av reklamtecknandets pionjärer.

Ingen ser faran. Tyskland ska resa sig på nytt och i hela Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Men nya politiska vindar blåser och hittar sin väg även in i familjen. >Den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska växer sig allt större.

Mitt omdöme: Lättläst och jag tycker framförallt skildringen av SA-attentaten och judeförföljelsen i Tyskland är upplysande.

Betyg: 4

Inga kommentarer: