Spellmans arkiv - Lisa Lutz

Utkom: 2007
Förlag: Natur & Kultur
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-27-08887-0
Antal sidor: 374

Baksidetext: Att inkräkta på andra människors privatliv faller sig lika naturligt för tjugoåttaåriga Isabel "Izzy" Spellamnsom att andas. Samma sak gäller för resten av hennes familj, och tillsammans driver de eSpellmans detektivbyrå där Izzy arbetar som privatdetektiv. Dessvärre klarar ingen av dem at att hålla isär arbete och privatliv - att vara en Spellman innebär att skugga de andra familjemedlemmarna, snoka i deras angelägenheter, utöva utpressning mot dem och bugga dem.

När Izzy inte är upptagen med att lösa fall för byråns räkning dejtar hon en rad hopplösa killar, försöker blidka sin obehagligt perfekta storebror David och anstränger sig att vara en hygglig förebild för sin lillasyster Rae.

När en familjemedlem mystiskt försvinner och Izzy blir misstänkt för att ha med saken att göra vänds hennes liv upp och ner. Hur ska hon bevisa sin oskuld? Eller är hon kanske faktiskt inblandad? Izzy tvingas rannsaka sig själv och gräva i sin familjs hemligheter.

Mitt omdöme: Från baksidetexten låter det som om boken skulle handla om en försvunnen person. Men även om den historien följer hela boken är det bara en bråkdel av det hela. Historien är rolig, men det känns mest som en bakgrundshistoria för de efterföljande delarna i serien. Men de finns inte översatta till svenska!

Betyg: 4

Inga kommentarer: